Latest news

A Tribe Called Quest.

We kennen ze denk ik allemaal wel. Zonder A Tribe Called Quest hadden we nooit chill een blowtje kunnen roken op relaxte hiphop, maar met guns moeten zwaaien op 50 cent. Voor degene die ze niet kennen hier een introductie:

A Tribe Called Quest is in 1990 opgericht en bestond uit Q-tip, Phife Dawg en DJ Ali Shaheed Muhammed. Een vierde lid, Jarobi White, verliet de groep na het eerste album “People’s Instinctive Travels and the Path of Rhythm”.
De naam van de groep werd in 1988 bedacht door The Jungle Brothers, een rapgroep door Q-tip, Phife en Ali Shaheed opgericht op school. Niet lang daarna begon de groep live op te treden en begonnen ze met opnames bij een plaatselijke platenlabel. De groep werd onderdeel van the native tongue-familie, een hiphop-artiesten-verzameling bekend om de sociaal-bewuste en positieve boodschappen die ze in hun muziek verwerkten. In deze familie bevonden zich ook onder andere De La Soul, Leaders of the New School, Monie Love en Black Sheep.
A Tribe Called Quest stond in hun tijd bekend om hun geheel eigen sound en waren uniek doordat zij zich met spitsvondige teksten en een jazzy sound presenteerden als een alternatief voor gangsta rap en het machogedrag dat daarmee gepaard ging.
A Tribe Called Quest is in 1998, na het uitbrengen van The Love Movement, uit elkaar gegaan. In 1999 is er nog een verzamelalbum uitgebracht genaamd The Anthology en hierna is Q-tip een solocarrière begonnen. In 1999 bracht hij zijn eerste album genaamd Amplified uit.

Het leuke is dat zelfs nu A Tribe Called Quest uit elkaar is, er nog een officiële website is waar je video’s kan checken, T-shirts kan kopen en een berichtje kan achterlaten. AND THE LEGEND LIVES ON zeg ik zo! De officiële site.

De albums op een rijtje:

1990: People’s Instinctive Travels and the Paths of Rhythm
1991: The Low End Theory
1993: Midnight Marauders
1996: Beats, Rhymes and Life
1998: The Love Movement
1999: The Anthology

Geschreven door Peqs