Latest news

* yess Yall tis eindelijk dan zo ver Morele Codes & motivaties e.p. is dan eindelijk klaar
and ready for some heavy listening.
Mortier heeft meer dan ze ding gedaan hij is bekend als een lid van N7N/nul7negen maar met dit project MC&M de e.p. is het een andere wereld dan het N7N werk waar hij bekend voor is.
Dit is een project met een concept te lezen Mortier de superheld dus inhoudelijk ga je sowiezo een paar x terug spoelen on some”did he really say that shit”.
De cd komt volgend jaar uit wat grooter en zwaarder gaat klinken maar dit is een voorproefje een beetje potentie van alle partijen.
En al ben je een fan van comics als ik is dit sowiezo je shit dat was ook de reden waarom ik tig beats naar mortier heb gestuurd ( sommige joints die later later pas uitkomen_
De 4 tracks die ik heb geproduceerd track 1,2,4 en 5 zijn sporadisch gemaakt en sinds dit een blog is met enige inhoud is is hier the making off

* track nummer 1 : in vogelvlucht .. ik had deze beat in + – 10 min zonder jokken gedaan na maanden lang teveel samples te willen freaken gaf j’83 me een murdering ” eerst de basics cain en dan pas die shit freaken” dus basicly dit was een basis van iets wat ik nog zou freaken met synths etc .. maar hoe ik het naar mortier stuurde wilde hij hier een joint op doen en een maand later was de intro ”vogelvlucht” klaar. nadat ik de kicks een beetje had opgejuiced.

* track nummer 2 : Doelbewust.. Dit was gemaakt in me crib tijdens een levelheaded chillsessie .
wat ik nog kan herringeren van deze beat was dat ik het had gemaakt met een sample geleverd door Ennio 1 of andere brazilliaanse coupe en ik ging zomaar choppen in het wild wat ik wel eens vaker doe als ik impulsief beats maak.. en toen hoorde ik een gedeelte wat klonk als een zucht en synth gejengel en dat is wat jullie horen tijdens ze verse die ”zucht” chops. na die beat was gemaakt heeft t een tijdje geduurt voordat de vocalen erop waren dys ik vroeg mezelf af hoe t zou klinken en het eind resultaat schrok ik effe van heb t dood gepompt

* track nummer 4 : geweld voor het goede .. Na een dikke smoke sessie met j’83 waar we jokes gingen breken over watermelon eating porch monkeys dus aka niggers met ”er” kwam ik lam thuis en pakte een cd met jazz van jaren 40/50 om die echte watermellon feel te geven ..
chopte die shit up en ging stuk van t lachen Bpm is iets van 125 on some bullshit .
dus ik vroeg aan mortier Spit is erop gewoon spit erop.
en het eind resultaat ging ik weer eens effe van spacen sinds inhoudelijk ik er van genoot.
en die beat niet eens serieus nam maar t eind resultaat vind ik gewoon dope.

track nummer 5 : title track … deze joint was gewoon de eerste die wij samen hadden gemaakt.
de sample zelf is van een franse film maar t eind resultaat deed me denken aan iets indiaans.
toen mortier ze ding erop had gedaan d8 ik JAhwelll ik ga meer joints met deze man maken.
En ja het eind resultaat is de e.p. geworden met Productie bijdrages van Ill Material/Neo en mezelf..

http://www.zshare.net/download/5951426136ee0e/

http://www.zshare.net/download/5951426136ee0e/

http://www.zshare.net/download/5951426136ee0e/